Groep 6

Als afsluiting van ons WO-thema "Ik hou van Holland" speelde groep 6 een eigengemaakte quiz met Lisa "de Mol" als presentatrice.

 

De leerlingen van groep 6 vertellen u graag hoe het in hun groep gaat:

 

Bij de gym moet iedereen ietsjes stiller zijn want iedereen gilt door elkaar en als we binnenkomen in de gymzaal dan gaan we soms spelen en als er toestellen staan dan gaan we op de bank zitten. Als de meester het stilte teken geeft dan moet iedereen stil zijn. Wij willen graag ietsjes langer gym want sommige kinderen praten door elkaar als de meester het stilte teken geeft en dan krijgen we korter gym. En als we gymmen dan zijn we positief tegen elkaar. En als we naar de gym gaan zijn we rustig in de gang en rennen we niet naar de deur dan hebben andere groepen geen last van ons .

 

Aik en Jayden

 

Bij de inloop komen we rustig binnen we begroeten de juf/meester en gaan op onze stoel zitten, op het bord staat wat  we moeten doen rekenen/lezen of nieuwsbegripboekje. Wij vinden dat soms leuk maar soms niet omdat sommige dingen niet zo leuk zijn . We moeten rustig zijn, we moeten fluisteren en we mogen niet onnodig  lopen. Als we naar de wc moeten dan mogen we maar als het belletje gaat dan mag je niet meer want dan gaat de les beginnen .

 

Groetjes Lisa en Kira

De eerste mannen waren jagers. van de huiden maakten ze kleding. van de dieren werd alles gebruikt. de vrouwen gingen op zoek naar fruit. de kinderen gingen vissen. ze maakten huizen van stro. het vuur was een belangrijke plek zo hielden ze dieren van hun territorium. ze ontdekten hoe ze boeren konden worden. dat was een van de germanen. het was een groot voordeel voor het voedsel. met dieren deden ze het landbouw van koeien kregen ze melk. langzaam kwamen de romeinen. ze brachten veel mee. ook brachten ze geld mee. zo kwamen wij aan geld

 

Bayu en Qiyaro schreven dit verhaal omdat wij geschiedenis leuk vinden

 

In onze klas doen we soms geschiedenis.

Nu leren we over de Romeinen en de Germanen.

We gaan nog leren over de Middeleeuwen , de tijd van de gouden eeuw , de tweede wereldoorlog en over de negentiende eeuw.

het leukste van geschiedenis vinden we de tweede wereldoorlog.

maar de andere hoofdstukken vinden wij leuk.

 

Dex en Nona

In de pauze hebben we zelden ruzie 😉

We bedenken zelf leuke spelletjes zoals overboordje en tikkertje op het zwart.

Het is heel leuk om dat te doen.

na de gym mogen we niet buiten spelen!!!!!!!! (juf Daniëlle wel)

We hebben toestellen zoals een glijbaan.

in de pauze zijn we lief.

als we eten in de pauze kijken we het jeugdjournaal.

Soms langer pauze.

soms 10 minuten pauze voor een spelletje

 

Dominique en Charlotte 😉

Aardrijkskunde is leerzaam en leuk.

Hoofdstuk 1 gaat over laag-nederland en hoog-nederland. onder NAP=laag-nederland en boven NAP=hoog-nederland.

Woon jij hoog of laag?

Rilland ligt onder NAP en bath ook.

Hoofdstuk 2 gaat over hoe belangrijk is jouw stad?

wat ga je leren ? in deze les leer je dat er verschillende soorten steden zijn. je leert ook hoe belangrijk een stad is, voor nederland of de omgeving. hoe je dat kunt weten.

 

Melleney en Liam.

Over de weektaak

het onder elkaar optellen gaat goed.

het stil zijn gaat goed bij het rekenen.

1 ster 2 ster en 3 ster zijn allemaal anders en worden allemaal moeilijker.

het huiswerk gaat goed.

grote keersommen gaan goed.

de deelsommen gaan goed

Over de rekenles

de maten gaan goed.

de dm,m,mm,cm gaan goed.

de omtrek gaat goed.

Over bingel

het rekenen bij bingel gaat goed.

de lengte en maten gaan goed.

de vermenigvuldigingen gaan goed.

 

Raf en Milou

De grote avond is heel leuk en je leert er ook van zelfs de kinderen die verlegen en bang zijn durven het dan wel. Je neemt ook spullen mee om te oefenen en je kan het ook van iemand anders lenen. We hebben een boekje waar je tekst in staat want dat moet je onthouden. We zijn allemaal heel blij met onze rol zo wordt de grote avond ook heel leuk. Je moet de liedjes en de dansjes heel goed kunnen voor de kinderen die een dansje of een liedje moeten doen. alle kinderen die moeten de liedjes met tekst kunnen daarom leren we het ook goed en de line dance is ook leuk en moeilijk. en de kinderen vinden de grote avond heel leuk maar ook heel spannend want doe ik de tekst wel goed? We oefenen in allebei de klassen en het is vooral leuk en grappig. We doen ook alsof het echt is want dan is het nog leuker. We moeten kleren meenemen zoals in het boekje staat en dat gaat al goed. We knutselen sommige dingen zelf  voor de grote avond en dat wordt heel mooi. Als je op het podium staat moet je wel normaal. het is ook heel spannend . En dan is het klaar en dan gaan we weer terug naar Nederland!

 

Liefs Liljan en Bente.

 

p.s. het wordt leuk.

Alfons Govers agovers@prisma-scholen.nl ● Groepsleerkracht groep 6 op maandag t/m woensdag
Daniëlle Hoogesteger dhoogesteger@prisma-scholen.nl ● Groepsleerkracht groep 6 op woensdag t/m vrijdag.