Groep 4

De activiteiten bij de inloop wisselen elk dagdeel. Naast rekenen, lezen en schrijven is motoriek ook een onderdeel! Constructie blijft leuk!

Projectles rekenen van blokkenbouwsels tot plattegronden.

Samen met Joke en Eileen gingen 4 kinderen naar huisje 8 van de Batsen Toren. Ze kleurden, knutselden en zongen samen met de bewoners sinterklaasliedjes! Iedereen genoot van de gezelligheid!

 

De projectles bij rekenen ging over digitale tijden!

 

Zo begon het....

Met 22 kinderen en juf Petra startten we in een helemaal nieuw lokaal. Al snel waren we gewend. Jammer dat Emma niet meer bij ons in de klas zit. Zij zou gaan verhuizen en was alvast op haar nieuwe school begonnen.

Inmiddels hebben we een klassencontract opgesteld en leerden we alweer een heleboel bij. Sommen over het tiental,zelfstandige naamwoorden, lidwoorden en nog veel meer. En dit schooljaar hebben we elke 2 weken schoolzwemmen.

 

Op de allermooiste nazomerdag brachten we een bezoek aan de boomgaard. We kregen informatie van de opa en oma van Mels en Amy en mochten ook hun boomhut bekijken. Tot slot werden we nog getrakteerd op een ijsje.

 

En dan de Grote Avond...

Met de peuters en groep 1-4 voerden we de mini-musical ‘de mooiste vis van de zee’ op. Wij als oudsten hadden de hoofdrollen zoals de regenboogvis, de zeemeerminnen en de octopus. Ook hielpen we de kleinste visjes, haaitjes, kwallen en andere dieren in de onderwaterwereld.

 

Oh ja....

Tegen de wanden in onze klas hangen doelenposters. Daarop kunnen we zien wat we gaan leren!

 

De thema’s in groep 4

En ben je benieuwd aan welk thema we werken? Kijk dan eens door het raampje vlakbij de schoolpoort van onze klas. Ieder thema is te bewonderen in de vensterbank. We hadden al een onderwaterwereld en nu een herfstbos.

Petra Goossens pgoossens@prisma-scholen.nl ● Groepsleerkracht groep 4 op maandag t/m vrijdag.