Groep 3-4

Blink wereld met als thema 'handige uitvinders'.

Na de introductie stelde iedereen zelf de onderzoeksvragen op. We bedachten eerst de succescriteria op hoe je een vraag stelt en hoe je die bedenkt.

 

Groep 3-4 boekendate
Nadat we gekeken hadden naar het filmpje van juf Rosanne verzonnen we de succescriteria waaraan een boekendate moet voldoen. En daarna sloegen we aan het daten. Na afloop kozen de kinderen een ander boek waar ze nieuwsgierig naar waren geworden.

Buitenlesdag

Groep 3-4 buitenlesdag. In de tuin van de Batsen Toren zochten we allerlei voorwerpen met de letters van de woorden buitenlesdag, voorjaar en lente.

 

 

Juf Rosanne kwam boeken ruilen. We hadden nog snel 'Hoe beroof ik een bank?' van Pim Lammers uitgelezen. Aan de juf nog een vraag hoe het zat met het open einde. We willen nog wel een vervolg over het circus en of er genoeg geld wordt opgehaald.

 

Groep 3-4 Knutselen en tekenen.

De kinderkunstweek met voedsel dat je niet kan eten, een schatkaart en de lente met lammetjes en schapen.

 

Groep 3-4 Wereldoriëntatie met als thema 'winterse tradities'. In het werkboekje o.a. een recept om pepernoten te bakken. Samen met juf Sofie gekokkereld!

 

‘Elke wijze uil begon ooit als uilskuiken’🦉

 

Groep 3-4 Boekensushi! Nieuwe boeken in de klas! In tweetallen mochten ze 1 minuut in een boek kijken/lezen. Daarna gingen ze weer door naar het volgende boek. Daarna heeft 1 van de kinderen de boeken een mooi plekje gegeven in de leeshoek, zodat 3-4 en de BSO kinderen er in kunnen lezen!

Petra Goossens pgoossens@prisma-scholen.nl ● Groepsleerkracht groep 3-4 op maandag t/m vrijdag.